0211/2020. (II. 28.) Kgy. előterjesztés

0211/2020. (II. 28.) Kgy. előterjesztés

Javaslat a Győri Filharmonikus Zenekar rendezvényköltségei kifizetéséhez hozzájárulás megadására

…………. napirendi pont

Dr. Dézsi Csaba András polgármester előterjesztése

Javaslat a Győri Filharmonikus Zenekar rendezvényköltségei kifizetéséhez hozzájárulás megadására

Tisztelt Közgyűlés!

1./ A Győri Filharmonikus Zenekar különleges koncertprogramot kínál közönségének a 2019/2020-as évadban, 2020. március 26-án 18.00 órakor az Egyetemi Csarnokban. Az előadás keretében a nyolc Oscar-díjjal elismert, Milos Forman által rendezett Amadeus című film kerül bemutatásra élőzenei kísérettel. A rendezvény címe: Amadeus Live.

A Közgyűlés a 148/2019. (IX. 13.) Kgy. számú határozatával engedélyezte a rendezvény jogtulajdonosával, az AVEX Classics International Inc. társasággal, valamint európai képviselőjével, az Intermusica Artists Management Ltd. céggel történő szerződéskötést, valamint a jogdíj előlegként történő kifizetését.

A rendezvény jogtulajdonosai a produkció megvalósításához – technikai feltételként – a CineMuse XCL technikai csomag bérlését írták elő. A CineMuse XCL technikai szolgáltatási csomagot az iMusicImage Inc. kizárólagosan biztosítja (képviseli: Ed Kalnins, székhely: 466 Foothill Blvd. La Canada, CA 91011 USA). A technikai csomag tartalmazza a videó-lejátszási rendszer, a monitorok, a kezelőszemély biztosítását, illetve az ehhez kapcsolódó utazási és szállásköltséget. A szolgáltatási csomag összköltsége 7.900 USD, mely összeget a szerződés szerint 2020. március 19-ig kell megfizetni a cég által kiállított számla ellenében.

A kifizetés a számla kiállítása napján érvényes hivatalos árfolyamon számított forintösszegben történik.

Az előadó-művészeti szervezet vezetője nyilatkozott arról, hogy a szolgáltatási díj kifizetésével az intézménynek többletkiadása nem keletkezik, önkormányzati többlettámogatást nem igényel.

2./ A Győri Filharmonikus Zenekar az Istvánffy Benedek hangversenysorozat keretében 2020. április 3-án Győrben, az Evangélikus Öregtemplomban közös koncertet ad a Wiener Sängerknaben (Bécsi Fiúkórus/Wiener Sängerknaben Egyesület, képviseli: Gerald Wirth elnök és Arthur Trainacher alelnök, székhely: Augartenpalais A-1020 Wien, Ausztria) énekegyüttessel, Manolo Cagnin karmester vezényletével.

A Győri Filharmonikus Zenekar és a Bécsi Fiúkórus kapcsolata évekre nyúlik vissza, immár harmadszor térnek vissza Győr városába. A Wiener Sängerknaben a világ egyik legismertebb és legelismertebb gyermekkórusa, mellyel korábban olyan nagyságok álltak kapcsolatban mint a Haydn-fivérek, Scubert vagy Bruckner. Az idei hangverseny különlegességét az adja, hogy a koncerten fellép a Bécsi Fiúkórus korábbi tagjaiból alakult, közel 70 éves múltra visszatekintő Chorus Viennensis is. A Wiener Sängerknaben énekegyüttessel kötött megállapodásban rögzített feltételek szerint a kórus fellépési díját, azaz 16.000 EUR összeget 2020. március 24-ig – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – kell megfizetni az egyesület által kiállított számla ellenében. A kifizetés a számla kiállítása napján érvényes hivatalos árfolyamon számított forintösszegben történik.

Az előadó-művészeti szervezet vezetője nyilatkozott arról, hogy a fellépési díj kifizetésével az intézménynek többletkiadása nem keletkezik, önkormányzati többlettámogatást nem igényel.

A CineMuse XCL technikai csomag és szolgáltatás költségének, valamint a Wiener Sängerknaben fellépési díjának kifizetése a pénzügyi teljesítés tekintetében előlegnek minősül, melynek összege meghaladja a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata költségvetése összeállítása és végrehajtása során alkalmazandó általános gazdálkodási szabályairól szóló 35/2015. (XII. 18.) számú rendelet 11. § (6) bekezdés b) pontjában meghatározott értékhatárt.

Az Önkormányzat hatályos szabályzatai az előleg kifizetésének engedélyezését a Közgyűlés jóváhagyó határozatához kötik, melyre vonatkozóan a Győri Filharmonikus Zenekar 2020.02.11. napján kérelmet nyújtott be fenntartójához.

Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az alábbi Határozati javaslat elfogadásával szíveskedjen hozzájárulni ahhoz, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar az Amadeus Live produkció tekintetében az iMusicImage Inc. céggel megkötött szerződés szerint a CineMuse XCL technikai szolgáltatási csomag költségének előlegként történő kifizetését teljesíthesse. Kérem továbbá a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar a Wiener Sängerknaben énekegyüttessel tartandó koncert tekintetében a Wiener Sängerknaben Verein egyesülettel megkötött szerződés alapján a fellépési díj előlegként történő kifizetését teljesíthesse.

Határozati javaslat

1./ Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése engedélyezi, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar az Amadeus Live produkció tekintetében a CineMuse XCL technikai szolgáltatást kizárólagosan biztosító iMusicImage Inc. (képviseli: Ed Kalnins, székhely: 466 Foothill Blvd.La Canada, CA 91011 USA) társaság által kiállított számla alapján 7.900 USD-nak megfelelő, a számla kiállításának napján érvényes árfolyamon számított forintösszeget előlegként kifizessen.

2./ A Közgyűlés engedélyezi, hogy a Győri Filharmonikus Zenekar a Wiener Sängerknaben énekegyüttessel közösen tartandó koncert tekintetében a Wiener Sängerknaben Verein (Wiener Sängerknaben Egyesület, képviseli: Gerald Wirth elnök és Arthur Trainacher alelnök, székhely: Augartenpalais A-1020 Wien, Ausztria, közösségi adószám: ATU 16365207, egyesületi regisztrációs szám: (ZVR Zahl) 734671462) egyesület által kiállított számla alapján 16.000 EUR-nak megfelelő, a számla kiállításának napján érvényes árfolyamon számított forintösszeget előlegként kifizessen.

Felelős: polgármester

Határidő: azonnal

Győr, 2020. február 12.

Dr. Dézsi Csaba András

polgármester

Előterjesztő: Dr. Dézsi Csaba András polgármester

Az előterjesztést véleményezte:

Oktatási, Kulturális, Sport és Városmarketing Bizottság

Pénzügyi Bizottság

Előterjesztést tárgyalta:

Meghívásra javasolt:

Az előterjesztést látta:

Törvényességi véleményezésre bemutatva: Dr. Lipovits Szilárd jegyző

Az előterjesztést készítette: Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály – Kulturális Osztály

Időállapotok:

Ennek a joganyagnak nincs időállapota.

Kategória: Előterjesztések | A közvetlen link.